Категории

„Љубовта ги брише сите грешки“ – Нешта кои можеме да ги научиме од Марија Магдалена

„Секој човек има своја иднина, тоа е поглед со кој Бог го гледа тој човек.“

-Секој човек има своја иднина, тоа е поглед со кој Бог го гледа тој човек.
-Не суди и не цени го човек само по неговото минато.
-Простувај му на другиот затоа што и тебе ти е простено за многу нешта.
-Никогаш не знаеш што Бог може да направи од тебе ако потполно не му се предадеш.
-Кога ги следиш стапките на другите светци, се е полесно.

-Иднината и минатото се два различни света кои играат важна улога во нашата сегашност
-Дури и кога бегаш од Бог, Бог се повеќе ти се приближува.
-Љубовта ги бриши сите грешки
-Кога ќе покажеш дека се грижиш за некого тогаш не ја менуваш само својата туку и туѓата иднина.

Прегледи:
349
Објавено на:
11.05.2020