Категории

Љубовта која ги остава очите суви, не е љубов!

Ако се обидувате да заборавите некого кој некогаш бил прекрасен дел од вашиот живот, одговорот е – вие нема да успеете. Не се обидувајте да го избришете вашето искуство , не обидувајте се да ја намалите болката од сеќавањето. Не го минимизирате. Не обидувајте се да го турнете под тепих или да го скриете. Тешко е да се откажеш од некого за кого мислеше дека ќе биде во твојот живот засекогаш, понекогаш околностите ве попречуваат. Понекогаш, без разлика колку љубов има, мора да ја оставите. Мора да си заминете. Мора да прифатите дека понекогаш станувате премногу големи за сето тоа, или сакате различни работи, или не можете повеќе да се вложувате себеси за тоа. И тоа е во ред.

Но, ако успеете да пронајдете некој што се грижи за вас, кој ве гледа, кој ги слуша сите ужасни работи што сте ги правеле во вашиот живот, а сепак ве сакала уште посилно, сепак мисли дека сето тоа блеска како злато – тоа е посебно. Не треба да го заборавите тоа. Треба да бидете благодарни за тоа.
Бидете благодарни што се чувствувате така за некого.
Бидете благодарни за сите утра и за сите ноќи, треба да ги држите цврсто за рака и да не ги испуштите.
Бидете благодарни за начинот на кој ви го отворија срцето.
Бидете благодарни за начинот на кој ве предизвикаа и ве смирија и ве натераа да верувате во личноста што станувате.
Бидете благодарни за фактот дека ве видоа на начини на кои вие самите не се видовте.
Бидете благодарни за фактот што ризикувавте за љубовта, што ги раздвиживте своите ребра и се отворивте во свет што понекогаш го фаворизира играњето топло-ладно отколку скокотот кон врската.

Бидете благодарни што ја најдовте оваа личност, во свет од милијарди, и за момент, дури и ако беше минлива, треба да се нурнете во нивната душа.
Само бидете благодарни. Продолжете знаејќи дека сте почувствувале нешто, дека сте доживеале нешто, многу луѓе не го почувствувале и на тој начин – вие сте сменети. Љубовта не треба да се поседува. Треба да се почувствува. Бидете горди на себе што сте чувствувале нешто толку длабоко, ценете го она што беше и оставете ја таа љубов да излезе во светот и да ги промени другите онака како што ве промени вас.

Прегледи:
117
Категории:
Uncategorized
Објавено на:
12.09.2021