Категории

Љубовта која сте ја давале и не ви била возвратена еден ден ќе го најде патот до вас

Задржете ја вербата во љубовта и знаејќи дека го заслужувате тоа. Не дозволувајте ова скршено срце да го смени она кое сте затоа што некој ќе ве види и ќе ве цени дури и ако многу други не го сториле тоа.

Еден ден ќе се разбудите и изборите што ќе ги направите нема да бидат од болка, туку одраз на срце зацелено а времето е единственото нешто што ќе ве однесе на тоа место. Тешко е и фрустрирачко за да стигнете до тоа место. Но, ако на нешто му требало долго време да се преболи, тоа значи дека било реално. Ќе научите повторно да сакате и болката која сега ја чувствувате еден ден ќе има смисла. Ќе го добиете она кое што го заслужувате дури и ако тоа е едноставно затворање во себе и ќе научите да го правите тоа што треба, да продолжите напред. Ќе сфатите дека она што го чувствувате во моментов, иако се чини дека ве троши ќе направите да станете посилни. Понекогаш привремените луѓе заземаат постојани места во нашето срце и во ред е да ги земеме со нас. Ако од нас се бара да ја заборавиме секоја љубов што некогаш сме ја почувствувале, тогаш не би ја научиле вредноста на љубовта што останува и е возвратена.

Задржете ја вербата во љубовта и знаејќи дека го заслужувате тоа. Не дозволувајте ова скршено срце да го смени она кое сте затоа што некој ќе ве види и ќе ве цени дури и ако многу други не го сториле тоа. Ќе научите да сакате повторно иако некој друг не бил во можност да ве сака. Запомнете дека сте достојни за љубов без оглед на тоа кој ве избира. Дајте си време и солзи колку што ви е потребно за да заздравите. Затоа што единствениот вистински начин да ја преболите изгубената љубов е да почувствувате низ таа грдост и болка сè додека не може да се оддалечи од вас.

Пред се дајте си дозвола да се тргнете од болката и скршеното срце што никогаш не сте го заслужиле на прво место и дозволете и на љубовта да влезе во вашиот живот. И тоа ќе биде љубов која ќе ви е толку позната бидејќи она што го заслужувате е одраз на целата љубов што некогаш сте ја дале без гаранции или ветувања, но сепак сте одбрале да сакате длабоко и да сакате толку силно и тоа е нешто што бара голема храброст.

Прегледи:
66
Објавено на:
13.04.2021