Категории

Љубовта не е наменета да боли – Не се задоволувајте со ништо помалку од она по кое копнее вашето срце

Не, љубовта не треба да боли. Љубовта може да биде мека.

Треба да знаете дека вие не барате премногу на овој свет, или од оваа генерација,кога се трудите да најдете нешто основно. Дека не мора да се помирувате со се и сешто затоа што не заслужувате да најдете некој што ќе ве избере на начинот на кој и вие ќе го изберете него. Зарем не заслужувате да најдете некој што ќе ви возврати со љубов, кој сака да го поттикне вашиот раст и да ве види како ги остварувате вашите соништа и да славите родендени и пресвртници со вас, и да направите најсончеви спомени зедно?
Зарем не заслужувате да најдете некој што сака да стои покрај вас, цврсто и длабоко во нивното срце да знае дека сте нешто посебно, дека сте нивното омилено нешто на овој свет? Зарем не заслужуваш да најдеш некој што те гледа – кој всушност те гледа, со сето она што е светло и со сето она што е темно во тебе, во целата твоја збрка и целата твоја доблест? Зарем не заслужуваш некој што те сака толку?

Зарем не заслужувате да пронајдете некој што знае, со немилосрдна сигурност, дека пронашол човечко суштество што сака да го зашти? Не заслужуваш ли таков вид убавина? Таков вид мир? Зарем не заслужувате да пронајдете некој што ќе се биде тука секогаш? Некој што сака да се смее со тебе во кревет во 2 часот наутро кога и двајцата не можете да спиете? Некој што сака да биде причина зошто насмевката танцува низ твоето лице? Некој што сака да прави вечера со тебе, и да забави да танцува во кујната со тебе и да ти ја стисне раката на страшните делови од филмот што го гледате заедно? Зарем не заслужувате некој што го сака сето тоа? Некој што сака да биде во вашиот живот? Некој што избира длабочина пред далечина?

Ова е твојот потсетник да се откажеш од сè што не и служи на таа верзија на љубовта во твојот живот. Дајте си дозвола да испуштите се што не сака да ви го задржи срцето. Пуштете ги оние што само некогаш ќе ве сакаат половично, кои никогаш нема да можат да ви го дадат она што длабоко го посакувате. Ве молам, само не држете простор во срцето за оние што не прават ништо да го заслужат тоа, бидејќи љубовта не е болна. Љубовта не е наменета да боли. Љубовта е добра, а вие заслужувате добра љубов. Ослободете сè што не го почитува тоа.