Категории

Љубовта не е пеперутки и дејтови во фенси ресторани – Таа е седење во тишина со саканата личност и чувствување мир

Љубовта никогаш не треба да се врти само околу пеперутките бидејќи тие на крајот ќе летанат далеку. Никогаш не треба да станува збор за романтични дејтови во фенси ресторани или филмови. Тие работи се само убавите поволности што ги имате помеѓу нив, но она што е најважно е да ви биде удобно во тишината.

Оние моменти кога не зборувате ниту еден збор и некако, лицето покрај вас знае што навистина чувствувате и ве држи за рака, дозволувајќи му на тоа чувство на сигурност и задоволство да ви каже како не се потребни зборови. Дека секогаш сте важни и сакани. Дека овој свет е луд и суров, но и покрај сето тоа, вие не мора да го гледате дождот сами .Замислете некој што ќе ве потсетува на сето тоа само со седење покрај нив. Тоа е љубовта, тоа е сè.

Прегледи:
156
Објавено на:
19.07.2021