Категории

Љубовта помеѓу Мишел и Барак Обама низ 15 фотографии

Заврши и вториот мандат на претседателот на САД, Барак Обама кој во историјата е запишан како прв претседател од афроамериканско потекло, но не само тоа, тој е еден од најхаризматични претседатели досега.

Тоа што беше еден од најмоќните луѓе во светот, не го направи ладен и резервиран во јавноста, напротив тој во многу наврати се појавуваше со своето семејство, беше отворен, говореше за нив и често ја искажуваше својата посветеност и љубов за нив.

Првата дама, Мишел, никогаш не разочара. Секогаш со беспрекорен стил и одлично држење, беше жена која одлично се носеше и постави повисоки стандарди за првите дами кои допрва ќе доаѓаат. Целосно посветена на својата улога, започна повеќе кампањи кои ја будеа јавната свест и раѓаа промени. Сетоа ова не е така чудно, кога ќе ги погледнете Барак и Мишел заедно, како пар, како единство. Тие изгледаат како никој од страна да не ги гледа, изгледаат сеуште како млади и заљубени.

Тие инспирираат, а низ овие 15 фотографии може да ја видиме нивната љубов.

Првиот состанок…

bama1

Камерата за бакнежи ги улови и нив

bama2

Приватен момент во јавност

bama3

Тоа е импресивно!

bama4

Блискост

bama5

Читање сликовници

bama6

На пауза од фотосесија

bama7

Запознавањето со една од најстарите гласачи во светот

bama8

На кампањскиот автобус

bama9

Секогаш тука еден за друг

bama10

Семејство

bama11

Допир…

bama12

Секогаш насмевки…

bama13

Сите сакаат кучиња!

bama14