Категории

Љубовта што ја давате и му ја нудите на светот околу вас, ќе ви се врати десеткратно!

Не чувајте го срцето од топлината и блискоста што ги заслужува. Нема секогаш да биде лесно. Всушност, ќе боли многу кога ќе им се предадете на оние кои не можат да го соберат сето тоа што сте, целата ваша убавина и магија и хир.

Но, мора да продолжете да верувате дека љубовта што ја давате и му ја нудите на светот околу вас, ќе ви се врати десеткратно. Ве молиме држете се за тоа. Користете го како сидро кога ќе се најдете како полека тонете под тежината на сето тоа. Ќе успеете и ќе напредувате и покрај неволјите и тешкотиите со кои се соочувате.

Затоа, отворете ги широко вратите на градите; нека светлината и топлината на сонцето ги исполнуваат градите. И продолжи да шириш њубов. Ширете њубов бесконечно и дозволете му на вашиот светол дух да го исполни овој свет. Носете го вашиот сјај до краевите на земјата и никогаш не дозволувајте друг човек да ви го одземе сјајот што го поседувате. Ти си светлина, ти си љубов.