Луѓето се како растенијата, сите се посебни на свој начин

И покрај нивните различности, сите растенија имаат едно нешто заедничко – Сите се убави

Луѓето се како растенијата. Тие се единствени во својот процес на растење како и по начинот на кој треба да бидат негувани.
На некои растенија им е потребна мала грижа затоа што можат да растат сами, на некои им е потребно константно внимание или ќе почнат полека да изумираат.

Некои растенија цветаат за недела, додека на некои им се потребни месеци.
И покрај нивните различности, сите растенија имаат едно нешто заедничко: Сите тие се убави.
Коментари

[fbcomments]