Категории

Луѓето со оваа крвна група се витстински магнет за комарци

Женските комарци зависат исклучиво од протеини од човечка крв, а некои сепак се „повкусни“ од другите за овие мали крвопијци.

Во секое општество постои личност која е попривлечна за комарците, додека има и такви кои тоа го избегнуваат во широк лак. Луѓето со крвна група Б се во златна средина.

За што точно станува збор?
Имено, како што тврдат од Универзитетот во Флорида, еден од водечките фактори е вашата крвна група.
За комарците, вашата крвна група е најважна, но не и за мажите. Женските комарци зависат исклучиво од протеини од човечка крв, а некои се уште се „повкусни“ од другите.

Така, истражувањето покажа дека луѓето со нулта крвна група се двојно попривлечни од оние со крвна група А, кои најчесто се заобиколуваат. Луѓето со крвна група Б се во златна средина.

Исто така, дури 85% од луѓето произведуваат секрети кои ја сигнализираат нивната крвна група кон комарците, поради што повеќе ги привлекуваат.

Прегледи:
157
Објавено на:
23.07.2021