Категории

Луѓето во своите домови почнаа да доведуваат бездомни и диви животни во своите домови за да ги заштитат од студот

Силно зимско невреме кое го зафати Тексас запре сè. Милиони луѓе останаа без електрична енергија, а најмалку 21 лице беше убиено. Но, ова студено време е време на храброст и сочувство. Тексашите во своите домови внесуваат домашни миленици, и диви животни за да ги заштитат од студениот студ.

Новинарот Јашар Али ги покани луѓето да споделат фотографии од животните на кои им помагаа на Твитер, а неговиот пост стана вирален.

Луѓето споделуваат фотографии од кози, кучиња, мачки, желки, алигатори, птици и други животни кои завршиле во домовите на луѓето поради невремето. Корисниците на Интернет се согласуваат за една работа: Студената бура покажа дека кај луѓето постои топлина што тие секогаш ја покажуваат кога е најтешко.