Лук и мед: 7 денови јадете го најздравиот природен лек и ќе го препородите организмот

Ова е најздравиот природен лек на светот. Ги лечи тешките болести. Лукот не само што е неизбежна состојка на секоја кујна, туку и еден од најмоќните лекови за лечење на разни болести. Поголемиот дел од состојките на лукот доаѓаат од алцинот кој е негова активна состојка и кој го регулира холестеролот, крвниот притисок и кардиоваскуларниот систем во целина.

Лукот може да се користи и за лечење на гастроинтестиналниот тракт, респираторниот систем и габичните оболувања. Се смета дека лукот успешно лечи и артритис, како и рак.

Нутриционистите сметаат дека лукот мора да се јаде во сирова форма за да се искористат сите придобивки од него. Ако помешате лук и мед, и ја консумирате оваа смеса 7 денови, значително ќе го подобрите своето здравје и ќе го спречите развојот на болестите:

1. Лукот и мед на празен желудник ја подобрува циркулацијата на крвта (спречува тромбоза и проширени вени).

2. Го регулира крвниот притисок

3. Го урамнотежува нивото на лошиот холестерол во крвта.

4. Ги намалува воспалителните процеси (го подобрува здравјето при артритис, задржувањето на течности во организмот и ги лечи болестите на мускулите).

5. Го зајакнува имуниот систем (штити од вируси и бактерии).

6. Се бори против кашлица.
Коментари

[fbcomments]