Мачка со најчудните и најпосебните очи го освојува интернетот

Оваа мачка е се повеќе популарна на социјалните мрежи, а на прв поглед можете да забележите зошто. Имено, Алос има карактеристична хетерохромија, поради што очите и се во различни бои.

Тоа е честа појава кај животните, особено кај турските надворешни мачки и турската ангора.
Овие мачки се претежно бели, со едно нормално око (зелена, портокалова), додека другото е целосно сино. Алос има целосна хетерохромија – едното око му е целосно зелено, додека другото целосно сино.
Коментари

[fbcomments]