Категории

Магични печурки, какви што не сте виделе досега

Кога помисливме дека знаеме што се има во Австралија ни се појавија овие мали волшебни печурки, кои се скриени во шумите.

amethyst-deceiver

Минијатурни, речиси незабележливи, но сепак со волшебен изглед во темните шуми.

Колоритни и со необични текстури, ова се навистина магични печурки, кои прават околината да ви се чини како сцена од бајка. Гледајќи ги ви се чини дека се наоѓате во свет на гоблини, самовили и џуџиња.

 aseroe-rubra chorioactis clathrus-ruber cup-fungus cyathus-striatus favolaschia-calocera hydnellum-peckii lepiota leratiomyces mushroom-photography-302__880 panus-fasciatus phallus-indusiatus pufball-mushroom schizoplhyllum-commune tiny-goldem-mushrooms

Прегледи:
864
Објавено на:
14.09.2016