Категории

Фотографии кои ќе ви ја доловат магијата на јапонските црешови дрвја во пролет

Една од најубавите работи во пролет е цветањето на црешовите дрвја. Има посебна магија која ја носат овие розеви цветчиња, кои не тераат да ја сакаме пролета за степен повеќе.

Скопјаните уживаат во црешовите дрвја на улицата Максим Горки, нема човек кој не ја изодува оваа улица намерно во пролет, да впие барем грам од пролетната магија. Црешовите дрвја ги има низ целиот свет, а сите ја препознаваат нивната убавина која трае кратко. Јапонците во нивна чест имаат Sakura Matsuri или Фестивалот на расцветаните црешови дрвја. а ова се најубавите овогодинешни фотографии од расцветани јапонски црешови дрвја. Уживајте.   

stock-photo-63220363-640x427 stock-photo-71435193-640x424 stock-photo-104612713-640x427

Cherry Blossom Sprig, Tidal Basin, Washington, D.C.

Cherry Blossom Sprig, Tidal Basin, Washington, D.C.

stock-photo-104966287-640x427

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

stock-photo-107762303 stock-photo-116876575-640x427 stock-photo-120826515-640x427 stock-photo-121313217-640x792 stock-photo-124647689-640x427 stock-photo-125409633-640x710 stock-photo-138052099-640x328 stock-photo-138063269-640x427 stock-photo-141068271-640x425 stock-photo-143332607-640x427 stock-photo-143365351-640x427 stock-photo-144505855 stock-photo-144836803-640x640 stock-photo-144964949-640x427 stock-photo-145347355-640x427 stock-photo-145382947-640x427 stock-photo-145833235-640x427 stock-photo-145988017-640x800

Beautiful Cherry Blossoms swirl around the stunning shape of Osaka Castle in Japan.

Beautiful Cherry Blossoms swirl around the stunning shape of Osaka Castle in Japan.