Категории

Мајка има 7 деца со различна боја на кожа – Луѓето не веруваат дека сите се од ист татко

Тес Гидингс, 32, од Бурнмаут и нејзиниот сопруг Крис имаат седум деца на возраст од три до 14 години – што значи дека тие се многу зафатени повеќето денови.

Нејзиниот ден започнува во 6 часот наутро и завршува само на еден час по полноќ. Таа пере алишта шест пати на ден и користи минибус со девет места за превоз на деца. Тес и Крис своето семејство често го нарекуваат „семејство на виножито“ затоа што сите нивни деца имаат различна боја на кожата. Затоа Тес често ја прашуваат дали сите нејзини деца имаат различни татковци и дали користи државни бенефиции и социјална помош заради толку големо семејство.

„Сите мои деца изгледаат сосема поинаку, што е неверојатно. Ме прашуваат дали се сите на Крис, што ме смее затоа што апсолутно сите се негови. Луѓето често претпоставуваат дека сигурно имаме еден куп придобивки затоа што имаме толку многу деца, но тоа не е случај. Јас и Крис работиме и го издржуваме нашето семејство самостојно“, вели Тес.

Тес и Крис исто така беа среќни и со пет деца – Џејкоб, Савана, Амиа, Сион и Нева. Но, додека Крис беше на листата на чекање за вазектомија, Тес повторно остана бремена и ги роди близнаците Леви и Езекија, кои сега имаат три години. „Тие секогаш ме прашуваат како се снаоѓам, но јас едноставно успевам во тоа“, скромно вели оваа мајка. Таа исто така истакнува дека нејзината тајна е во добрата организација и поделба на домашните работи.

„Јас ги работам главните работи во домаќинството, но и децата мора да ги извршуваат домашните работи секој ден. Сметам дека е драгоцена животна лекција што ги учи за важноста на извршувањето задачи. Важно е секој да скокне и да помогне“, објаснува тој. Тој нагласува дека се обидува да не ги оптеретува децата, но смета дека е добро за нив да имаат мали одговорности.

„Двете најстари деца ја полнат машината за перење, ја чистат кујната и бањата, како и автомобилот. Тие заработуваат џепарлак помагајќи низ куќата. Средните три деца ја подготвуваат масата за вечера и подоцна ја чистат, додека близнаците прават помали работи како што се средување на играчките“, објасни таа за поделбата на трудот. Покрај тоа, децата мора да се грижат за чистотата и уредноста на сопствените простории. Трите најмлади момчиња делат соба, трите девојчиња делат соба, а Џејкоб има своја соба затоа што е најстар.

Прегледи:
560
Објавено на:
16.04.2021