Мајка му го напуштила кога се родил, а потоа сетрите пронашле нешто под ќебенцето

Габ Адам е роден во Бразил без рака и нога и поради тоа неговата родена мајка се откажала од него, пишува Little Things.

Останал без родители уште од самото раѓање, Габ завршил сам во сиропатилиште, но неговата приказна брзо се прошири низ светот.

Јенел Адамс   ја видела фоитографијата на Габ во трговскиот центар и рекла:

– Морам да го земам,

Јанел веднаш знаела дека мора да го посвои тоа момче.

По кратко време, Јанел и нејзиниот сопруг Рон биле во прифатниот центар за да го посвојат Габ и да го однесат дома.

Иако инвалидитетот на ова момче преставувало голем број на предизвици, Јанел и Рон кај него почуствувале дека може да биде независен. Не добивал ништо бесплатно, немал никаков посебен третман. Тој се работел сам.

Минале 17 години откога Габ е посвоен  и тинејџерот прекрасно напредува. Неговата приказна докажува како човечкиот дух може да ги надвладее сите предизвици кои животот ги поставува пред вас.

 
Коментари

[fbcomments]