Категории

Мал херој – Мачка загина спасувајќи две деца од смртоносна змија

Артур е мачка чиј дом бил во Австралија каде тој живеел во семејство со две мали деца, кои храбро ги спасил од каснување од змија.

Артур си играл со своето семејство во дворот, а кога забележал кафена австралиска змија, тргнал во акција за да ги спаси своите мали пријатели. Мачката успеала да ги спаси децата, но додека семејството било загрижено како да ги извади децата од дворот, тие не забележале дека мачката била касната од змијата.

Иако мачката успеа да се исправи и се чинеше дека сè ќе биде добро, сопствениците пронајдоа дека Артур бил уништен следниот ден. Повеќе не можел да стане. Луѓето од Власина го однеле во болница, но неговите симптоми биле премногу сериозни за да може да се опорави. Семејството секогаш со убаво се сеќава на Архур и го сметаат за херој затоа што им ги спасил децата.

Прегледи:
485
Објавено на:
08.05.2021