Категории

Малата италијанска населба во која живеат среќни и долговечни луѓе

На југот на Италија, околу 150 километри јужно од Неапол, постои населба во која живеат долговечни и среќни луѓе.

Тајната на нивното задоволство во животот е едноставна, добра храна, квалитет на живот, среќа во мали секојдневни работи. Како што сакаат да кажуваат, малку рузмарин на чинија, малку активност во текот на денот и целосен недостаток на поим за времето. Нивниот ден е исполнет со активности, но и љубов кон соседите, како и кон пријателите. Сепак, тоа не е сè, работата е претежно во деталите што им овозможуваат да го искористат денот и да го исполнат со смеа, дружења и мали нешта што ги прават среќни.

Од храната, тие јадат типично медитеранско – маслиново масло, овошје, зеленчук и риба и не знаат што е брз ручек. Со нив, ручекот се подготвува полека, и се троши полека, во друштво, без телефон или други работи што го сочинуваат работниот дел од денот, пишуваат медиумите. Поголемиот дел од деновите ги поминуваат на нозе, сакаат да пешачат, многу често без цел, а паузата од стресот помината во природа го продолжува животот и ги прави луѓето среќни. Нивното мото „побрзај полека“ е секогаш во сила, и сите треба да го практикуваме тоа, со цел да обрнеме внимание на најважните работи во животот. Парични казни и затворски казни ако земете песок, школки и камчиња од оваа плажа

Локалните жители на Ахароли знаат како да живеат, и тие со задоволство ја споделуваат својата тајна со други луѓе, па доколку во иднина се најдете во близина, посетете ги, посветете малку време на себе и на вашето семејство, тоа е најважната работа во животот .

Прегледи:
259
Објавено на:
23.07.2021