Мали совети за среќа: Само еден чекор те дели и тој зависи само од тебе

Сакаш да бидеш среќен?

Тогаш престани да дозволуваш малит енешта да го уништуваат твојот ден.
Ако ти е здосадена твојата секојдневна рутина, ако чувствуваш како да си заглавен во монотоно секојдневие, тогаш направи нешто неочекувано. Направи нешто непромислено и лудо, превземи ризик.
Престани да се жалиш на осаменост кога те опкружуваат луѓе кои вистински се грижат за тебе.

Престани да се вовлекуваш себеси во непотребна драма, престани да гледаш во туѓите животи.
Биди одговорен за сопствениот живот. Само ти можеш да се направиш себеси среќен. Само ти ја имаш таа должност спрема себеси и никој друг.
Коментари

[fbcomments]