Категории

Мали совршенства на природата – Албино животни со нереална убавина

Само природата може да ги претвори недостатоците во совршество, овие албино животни се вистински доказ за тоа.

Албинизмот е хипопигментација, односно, пореметвање на производството на меланин, пигмент кој ја одредува бојата на кожата.
Се работи за ретко пореметување кое се јавува кај луѓето, но и кај животните. Иако стручно се сместува во пореметување, лицата со албинизам се одликуваат со неверојатна, хипнотизирачка убавина.
Ви споделуваме галерија на фотографии од животни со албинизам кој потполно ќе ве маѓепсаат со својата убавина како од некој бајковит свет.