Мартин Лутер Кинг – „Кога не можеш да чекориш напред, тогаш ползи само никогаш не застанувај“

Не дозволувај ниту еден човек да те повлече толку ниско, да почнеш да лажеш, клеветиш или мразиш.

Ако не можеш да леташ, тогаш трчај,
ако не можеш да трчај тогаш чекори,
ако не можеш да чекориш тогаш ползи,
но што и да правиш мораш да се движиш напред.

Не дозволувај ниту еден човек да те повлече толку ниско,
да почнеш да лажеш, клеветиш или мразиш.

И најважно од се, верувај, затоа што вера е кога ќе го направиш првиот чекор
дури и кога не ги гледаш сите скали.

Мартин Лутер Кинг
Коментари

[fbcomments]