Категории

Масирајте ги овие делови од телото за да се ослободите од болката

Поради штетното влијание на лековите коишто можете да ги купите од локалната аптека, најдобриот лек се наоѓа во сите нас – добрата масажа на точните места.

Ова е само дел од најчестите здравствени состојби кои можете сами да ги излекувате со добра масажа.

ИНСОМНИЈА

Масирајте го овој дел од дланката. Ќе ви помогне да се релаксирате и да заспиете полесно.

Related image

МЕНСТРУАЛНИ БОЛКИ

Image result for FOOT massage

На следната менструација, обидете се да ги масирате стапалата за да се ослободите од болката.

ГЛАВОБОЛКА

Image result for hand massage for headache

НАСТИНКА

Image result for foot massage

Доколку вашите настинки се долги и заморни, обидете се да си го олеснете тоа со помош на масажа на вашите стапала-итоа на палецот.

 

Прегледи:
55
Објавено на:
03.04.2017