Маскарата е извор на инфекции?

Црвенилото и чешањето на очите се само некои од последиците за кои одговорноста може да ја бараме во маскарата, но само ако не ја користиме онака како што пишува во упатството.

Тоа значи дека треба да го почитуваме нејзиниот рок на употреба. Во спротивно ризикуваме да го загрозиме своето здравје.

Американските научници тестирале различни производувачи и дошле до сознание дека дури 33% од причините се поради бактериите, најчесто стафилококи и стрептококи, како и габите. Но, за среќа, сите типови на маскара содржат супстанции кои три месеци спречуваат размножување на бактерии, па затоа нивниот рок е ограничен токму на тој период.
Коментари

[fbcomments]