Чек дис аут
Search

Масовна излезеност на маршот за чист воздух: „Сакаме да дишеме!“

Денес започна маршот за чист воздух, а почетна точка беше Министерството за животна средина и просторно планирање.


„Проблемот со загадувањето во Скопје е веќе 30 години нерешен. Тоа е еден вид атомска бомба за градот. Ова прашање е многу сериозно, а гледаме дека протестираат и вработените во ОХИС но никој не ги земја во обзир. Имаме 12 жешки точки во Република Македонија и тоа е сериозно. Гледаме дека сите влади се однесуваат ноншалантно во однос на тоа прашање“, порачаа од протестот.
Коментари

[fbcomments]