Категории

Маж спасил малечка врана а сега таа му се заблагодарува така што му помага во работата

(ВИДЕО) Научно е докажано дека враните се многу паметни птици и често се случува да ги наградат луѓето што ги хранат или се љубезни со нив. Тоа е и во средината на оваа приказна.

Пред два месеци, Исмаил Атмака беше на работа како асистент во џамија во Турција, кога забележа нешто од далечина.

„Седев на работа и видов како нешто паѓа од дрво“, изјави Атмака за Додо. Наскоро сфатил дека станува збор за млада врана која сè уште не може да лета. Тој реши да и помогне. „Ја зедов со мене и почнав да ја хранам“, рече Атмака. Тој тогаш не знаеше дека тоа ќе биде почеток на прекрасно пријателство.

Атмака ја однесе врана дома таа вечер и продолжи да се грижи за неа, а следниот ден тој повторно ја однесе на работа. Наскоро им стана рутина и спасената врана започна да му помага на Атамаци во работата. Бидејќи Атмака работи во куќата и зема донации од посетители, врана најпрво започнала да си игра со парички, а потоа со клунот почнала да им зема пари на минувачите.

„Таа не ме напушта“, рече Атмака. „Таа секогаш сака да спие во мојот скут. Таа е среќна, и тоа ме радува и мене.“ Кога Атмака сака да се одмори од работата или треба да се оддалечи од куќата, врана останува да работи за него.

„Ова е нејзиниот начин да ми се заблагодари“, заклучи тој.

Прегледи:
97
Објавено на:
02.08.2021