Категории

Мажите често го прават ова – а жените тоа го сметаат за изневерување

Изневерувањето секој го доживува на свој начин, иако за многумина е потполно јасно што се смета за прељуба

Едно истражување покажа дека дури 49% од мажите сметаат дека бакнежот со друга личност не е изневерување. Притоа, се мисли на страствен бакнеж каков што обично се разменува на почеток од врската.

Истражувачите на BBC, испитаа 2000 луѓе за нивните односи и однесување во врските. Повеќе од половина испитаници – 51% “cybersex” со други личности не го сметаат за изневерување.
Додека 70% од жените сметаат дека сепак се работи за прељуба.

Изневерувањата можат да бидат од различен тип – емоционален, физички, сексуален, ако тоа го правите со некој со кого не сте во врска а чувствувате одредена доза на хемија со таа личност.

Доколку трошите време и енергија на некој друг, на било кој начин, немојте да се залажувате – вие вршите прељуба!

Прегледи:
197
Објавено на:
28.03.2020