Мажите откриваат: Жените кои флертуваат на ОВОЈ НАЧИН нѐ освојуваат уште во првиот миг

Начинот на кој жените флертуваат е клучната точка за тоа дали ќе ги привлечат мажите

Ако жената е таа која го започнала вербалниот флерт, таа ја покажува нејзината самодоверба која мажите ненормално ги привлекува. Докторката Моника Мур за Универзитетот Вебстер вели дека начинот на кој флертуваат жените игра голема улога.
Еве што рекле мажите за тоа кој начин на флертување го обожаваат и на кој веднаш паѓаат..

1.Завземање на вистинската положба
Ако првиот чекор е направен и тој стои пред вас, тогаш битно е држењето на телото. Резултатите на едно психолошко истражување покажаа дека жените имаат проблем со флертувањето доколку мажот им пријте од страна. А од друга страна важи спротивното – мажите не се чувствуваат најдобро ако жена со нив фронтално разговара. Тие велат дека благо накосената позиција може да ги зголеми шансите.

2.Директност
Научниците од универзитеот Бакнел ги проучуваа истражувањата на тема разговор и однесување на жените во текот на флертувањето.
Резултатите покажаа дека жените кои биле многу директни,и активно им приоѓале на мажите и м кажале дека се заинтересирани, или барале краток телесен контакт, имале многу поголем успех од другите.

3.Флертување сама
Секако не изгледа убаво кога во тоа ви помага најдобрата пријателка, но всушност и не е потребно кога се во прашање шансите за успешно флертување.
Еден професор објаснува дека кога две жени ќе му пријдат на еден маж, нему му е потешко да открие дали се работи за флерт или не. Меѓутоа, ако разговарате „еден на еден“, знаците се јасн
Коментари

[fbcomments]