Категории

Мебел кој се топи? Да, возможно е!

Радо Киров со колекција мебел кој се топи

Бугарскиот скулптор, Радо Киров, кој има огромно искуство во работа со материјалите како бакар, сребро и злато, неодамна го префрли својот фокус кон нерѓосувачкиот челик и кон функционални дела.  Со оглед на тоа дека Киров има создадено важни историски парчиња како што е сребрениот пехар, презентиран од Нелсон Мандела на папата Јован Павле II, тој сега  ни ја претставува својата колекција на модерен мебел.  Секое парче е уникатно и претставува прекрасно спротивставување на рефлетктивни површини од нерѓосувачки челик со природно дрво.

Прегледи:
206
Ознаки:
· ·
Категории:
Дом и семејство
Објавено на:
14.05.2016