„Медена земја“ не го доби Оскарот за најдобар документарец

На 92-то издание на Оскарите, „Медена земја“ е номиниран во две категории: најдобар документарен и најдобар интернационален филм. Во првата објавена категорија за најдобар документарен филм, „Медена земја“ не го освои Оскарот.

Оскарот заврши во рацете на тимот на „American Factory“

 
Коментари

[fbcomments]