Категории

Мексико на туристите почна да им го наплаќа правењето селфи

Едно од најпознатите археолошки наоѓалишта во Мексико, кое привлекува два милиона туристи секоја година, планира да воведе посебен данок за правење селфи на негова територија.

Националниот парк Мајански тулум ќе почне да наплаќа 2,42 долари за правење селфи.
Туристичкиот водич Хулио Вилалобос вели дека толку ќе се наплаќа за внесување таблет, ГоПро камера, аматерска камера и мобилен телефон.

Мајанскиот тулум е едно од најголемите туристички актракции на Мексико.

Прегледи:
55
Објавено на:
02.02.2016