Категории

Мерил Стрип со отворено писмо за животот – „Немам трпение за..“

„Повеќе немам трепение за некои нешта, не затоа што сум станала арогантна, туку едноставно затоа што дојдов до точка на својот живот кога не сакам да го расфрлам своето време на нешто што ми нанесува болка или не ми е пријатно“

„Немам трпение за цинизам, претерана критичност или побарување од било каков облик. Ја изгубил волјата да им удоволувам на оние кои не им се допаѓам, да ги сакам оние кои не ме сакаат и да ги насмевнувам оние кои не ми возвраќаат со насмевка.

Не трошам веќе нити една минута на оние кои лажат или сакаат да манипулираат. Повеќе не сакам да бидам во близина на претенциозни, дволични и неискрени самозаљубени личности. Не толерирам селективна ерудиција или академска ароганција. Нити се прилагодувам на трендовските трачеви. Мразам конфликти и споредби. Верувам во свет на спротивности и затоа избегнувам личности со ригидно или круто однесување.

Во пријателството не ми се допаѓа предавството и изостатокот на лојаност. Не се сложувам со личностите кои не знаат да поделат комплимент или охрабрувачки зборови.
Претерувањата ми се здодевни и тешко прифаќам луѓе кои не сакаат животни.
Најголемо трпение немам за оние кои не го заслужуваат моето трпение.“