Категории

„Микеланџелов феномен“ – Тајната за среќна врска помеѓу маж и жена

Врската помеѓу две лица е многу сложена, сепак, здравата врска се заснова на две лица кои се доволно сигурни дека успехот на нивниот партнер не претставува закана.

Многу пати сте чуле како некој безусловно поддржува и турка некого напред, што е од голема важност за растот и развојот на партнерите, како и за самите нивни односи. Ако сè уште не сте се запознале со феноменот на Микеланџело и колку е важно да го имате во врска, време е да слушнете за него и да преиспитате некои од вашите врски. Едната личност гледа огромен потенцијал кај партнерот, дури и кога другата личност не го гледа во себе.

Феноменот на Микеланџело подразбира:
Подготвеност да ги промовирате квалитетите на вашиот партнер. Сакам мојот партнер да „цвета“.
Искрена и безрезервна поддршка во реализацијата на личните или професионалните цели на партнерот.
Исто како што Микеланџело можеше да ја види убавината на идната скулптура во сè уште неизбришаниот мермер, партнерите го препознаваат потенцијалот и ја промовираат силата на другиот и на тој начин придонесуваат за развој на нивната личност со одобрување, емоционална поддршка и потврдни зборови.
Ако се соочувате со важна одлука, приватна или деловна, прво потпрете се на вашиот партнер, кој ве поддржува, ве поддржува и ви дава сила да се развивате понатаму. Ако постои меѓусебна поддршка помеѓу две лица, каде што секој проблем или проблем е решен со негова помош, тогаш можете да се радувате, бидејќи го имате вистинскиот партнер до вас.

Научниците открија дека љубовта може да се интензивира до степен до кој љубовните партнери можат да си помагаат едни на други во форма на личност каква што би сакале да бидат. Но, честопати едниот или двајцата партнери треба да направат значителна жртва или да се откажат од некои цели.

За среќата, слободата и врската што е добра за двајцата, меѓусебната поддршка е најважна. Кога луѓето се сакаат, тие го сакаат најдоброто за другиот. Затоа тие се поддржуваат едни со други и стануваат најдобра верзија за себе.

Прегледи:
254
Објавено на:
16.03.2021