Категории

Мис Мексико 2020: Се натпреваруваат во традиционална облека која изгледа неверојатно

Некои работи никогаш не излегуваат од мода, како на пример традиционалната облека. Пред само неколку дена, Мис Мексико објави фотографии од нивните натпреварувачи во 2020 година кои се направени од дизајнерски верзии на традиционалните облеки во земјата и тие брзо станаа вирални.

Но, не се само моделите и костумите што ги направија овие слики толку зачудувачки. Фотографите завршија одлична работа и во фотографирањето на девојките. Со изнесување надвор наместо во студио, тие навистина ја зајакнаа врската помеѓу земјата и културата што таа се роди.

Вкупно, имаше 32 натпреварувачи кои се натпреваруваа за пласман во следната рунда. Луѓето избраа 6 (Мис Сонора, Мис Мичоакан, Мис Гуанахуато, Мис Естадо Де Мексико, Мис Квинтана Ру, Мис Гереро) реагирајќи на нивните фотографии на социјалните мрежи, а 6 беа избрани од судиите (Мис Колима, Мис Синалоа, Мис Коахила , Мис Кампече, Мис Најарит, Мис Оахака).

Големото финале на Мис Мексико ќе се одржи на 31-ви октомври.

Погледнете ја неверојатната галерија во продолжение.