Мисли кои вредат да се споделат: Гладниот стомак, празниот паричник и скршеното срце можат да ве научат најголема лекција

1. Гладниот стомак, празниот паричник и скршеното срце можат да ве научат најголема лекција

2. Луѓето само забележуваат кога сте: убави, слатки, талентирани, познати, богати или мртви.

3. Секоја болка со себе носи лекција, а секоја лекција ја менува личноста.

4. Сакам да го освежам мозокот, да ги избришам сите проблеми, да ги променам сите грешки и да ги зачувам сите среќни моменти.

5. Драг сону, прости ми што те мразев кога бев дете. Во моментов те сакам најмногу и се радувам на секој момент поминат со тебе.

6. Степен на зрелоста е да ги игнорираш граматичките грешки на другите луѓе.

7. Прости ми што гледам галаксии во твоите очи, а ти не можеш да најдеш ниту ѕвезда во моите.

8. Премногу размислување е начин да создадете проблеми кои не постојат.

9. Без разлика колку е добар или лош вашиот живот, будете се секое утро благодарни што сѐ уште го имате.

10. Правило број 1: престани да ги бараш луѓето кои не поминуваат ниту минута мислејќи на тебе.

11. Сите ја сакаат вистината, но никој не сака да биде искрен.

12. Никој нема да те спаси: Твојот живот е 100% твоја одговорност.

13. Искрено, не ми треба некој кој го гледа доброто во мене. Ми треба некој кој го гледа и лошото во мене, но сѐ уште ме сака.
Коментари

[fbcomments]