Категории

Мисли на светите луѓе кои вдахнуваат надеж и верба во животот

„Нека Господ ми подари смиреност да ги прифатам нештата кои не можам да ги променам, храброст да ги променам нештата кои мјожат да ги променам и мудрост да ги разликувам.“

„Бог бара малку, но дава многу.“

„За себе не создаде Господе, и немирно е нашето срце додека не се смири во тебе.“

„Сите потешкотии во молитва извираат од една причина: од тоа што се моли како Бог да не е присутен.“

„Ти велам, помалку ќе страдаш на Крст отколку да му служиш на светот и неговите уживања.“

„Трпеливоста е корен и чувар на сите тврдини.“

„Што добива оној кој го одбива Крстот? Ја зголемува неговата тежина.“

„Во тага и трпение оди со самодоверба право кај Бог и ќе биде зајакнат, просветлен и упатен.“

„Секој ден одвои половина час за молитва, освен ако имаш многу работа – во тој случај одвои еден час.“

„Не се замарај со нештата кои создаваат загриженост, немир и тегоби. Потребно е само едно: земи здив и сакај го Бог.“

Прегледи:
102
Објавено на:
02.12.2020