Категории

Мислите дека сте осудени на неуспех? – Престанете да ги правите овие нешта

Спортскиот професор и тренер за фитнес, Џемал Гекиќ на својата Фејсбук страница сподели зошто и како негативните животни навики можат да ги влошат нашите животи.

1. Немате цел
Затоа што подобро е да талкате и да не знаете каде одите, каде удирате или кој пие и кој плаќа, сепак сте со слободен авантуристички дух.

2. Неблагодарни сте
Кој друг е заинтересиран да се заблагодари за она што го постигнал во животот, за здравјето, покривот над главата!

3. Секогаш се жалите
Ова е и наш национален спорт, не заборавајте да започнете со државата, политиката, луѓето, менталитетот и додека не стигнете до временските услови, едноставно не можете да заситите да се жалите на сè околу нас.

4. Љубоморни сте
Задолжително се споредувате со другите и не споделувате ништо свое со другите, сепак не сте исти светови, немате исти можности, полесно им е нив бидејќи и некој ги турка во животот.

5. Ја префрлате вината
Ова е логично, особено кога ќе видите дека ништо во вашиот живот не зависи од вас, ниту од сообраќајот, ниту од државата, ниту од партиската (не) припадност, другите се виновни, а вие спиете мирно во отсуство на вина. .

6. Одбивате поддршка
Кому сè уште му треба некој да му помогне, но всушност тој е паметен, животен тренер, вие не сте личност на која и треба рамо како потпора и некој да подаде рака, можете тоа да го направите сами, а не мајката не родила глушец туку херој.

7. Очекувајте неуспех
Ако се обидете да направите нешто во животот не заборавате и да помислите дека тоа е осудено на почетокот и дека сте без среќна ѕвезда и нема да успеете.

8. Никогаш не се обидувате
Бидејќи на крајот на краиштата, не е за вас, не е време за тоа, вие сте презаситени сега, се обидувате следниот месец и можеби е подобро да не ризикувате, полесно е да кажете дека не зависи од вас отколку да се обидете и да не успеете. .

Прегледи:
51
Објавено на:
19.01.2021