Категории

Младоженец ја оставил невестата среде свадбата – Причината некои ја одобруваат а некои ја осудуваат

Хаос веднаш по венчавката!

Младенците признале дека ја изгубила контролата откако нејзината золва ја претворила венчавката во пекол.

Невестата тврди дека золвата „пијана влегла во ходникот прошетала и повратила по масите и подароците“, а додека се обидувала да го исчисти нередот што го направила, ги украла парите што ги добиле младенците. Кулминацијата била кога таа била сериозно пијана на свадбата на нејзиниот брат и пред сите гости, таа го запросила своето момче кое ја одбило. Кога на невестата и прекипило, станала и и удрила шлаканица на золвата.

Но, наместо да ги насочи своите фрустрации кон својата сестра, која предизвикала цел хаос, нејзиниот сопруг ја прекинал врската со жената за која се заколнал дека ќе го помине остатокот од својот живот само неколку часа порано, се жали младата жена која ги прашала своите пријатели на Твитер за совет „како повторно да го освојам“. Сепак, одговорите биле прилично поделени и многумина се прашувале зошто воопшто би сакала да го врати.
Еден напиша: „Ти направив услуга“. Повикајте адвокат за развод.

„Да го вратиш? Мислиш дека си ти таа што ја направи грешката? Дали си сигурна дека сакаш да се омажиш во тоа семејство? Сфати го ова како божествена интервенција“ – советува другите.

„Повторно го освоиш? Драга, сакам повторно да прочиташ во какво семејство би се омажила, а потоа повторно прашај што точно се обидуваш да „освоиш“ тука. Фокусирајте се на излегувањето од тој брак што побрзо.“

Но, имаше и такви кои сметаа дека не треба да ја удри золвата, и покрај сè што направила:

„Никогаш не требаше да се осмелиш да ја удриш неговата сестра“ – категоричен е еден корисник.

„Таа е некој што го сака и кому му треба. Го натеравте да избере помеѓу вас и неговото семејство. Мора да се извиниш и да се држите настрана од неа.“

„Мислам дека е виновна како пекол, но не можете да ја удрите.“

Прегледи:
604
Објавено на:
26.03.2021