Категории

Моќни контроверзни илустрации кои ја отсликуваат “темната страна” на современото општество

Luis Quiles, уметник од Шпанија, по долго истражување и  набљудување на општеството создал стотици илустрации и цртежи за коишто тој верува дека ја прикажуваат “темната страна” на модерното и современо општество.

Овие 18 илустрации се веројатно и дел од најрелевантните. Можеби ви се чини дека се помалку валкани, но тоа е така затоа што тие и навистина се такви – исто како и модерното општество во кое живееме денес…

moderno-valkano2

moderno-valkano3

moderno-valkano4

moderno-valkano5

moderno-valkano6

moderno-valkano7

moderno-valkano8

moderno-valkano9

moderno-valkano10
moderno-valkano12

moderno-valkano13

moderno-valkano14

moderno-valkano15

moderno-valkano16

moderno-valkano17

moderno-valkano18

Прегледи:
402
Објавено на:
13.01.2016