Категории

Моќни кристали кои секој треба да ги има – Привлекуваат љубов и смируваат вознемиреност

Кристалите имаат одлична енергија која може да ни помогне да се балансираме, да се повикаме на љубов, среќа и многу повеќе – еве како правилно да ги користиме и како функционираат.

Сè во светот се состои од енергија, вклучувајќи ги и нашите мисли и емоции. Имаме тенденција да се менуваме – ја земаме туѓата енергија, ја даваме нашата енергија, а кристалите можат да ни помогнат да одржуваме стабилни енергетски вибрации.

Како да изберете
Размислете што сакате и изберете специфичен кристал врз основа на тоа. Понекогаш можеби ве привлекува одредена боја, но најдобро би било да ја оставите вашата интуиција да избере. Таа ќе знае која ви е најпотребна во тој момент. Кристалите ќе ве водат, односно ќе ве насочат во кој правец треба да одите.

Како се користат кристалите
Најлесен начин е свесно да го држите кристалот во рака, на пример наутро пред да излезете од дома. Поврзете се со неговата кристална енергија и замолете го да остане смирен и фокусиран во текот на денот.
Можете да го носите кристалот со себе и исто така е одличен начин да се поврзете со нивната енергија. Кога ќе се чувствувате лошо, тој ќе биде како пријател кој ве држи за рака како поддршка.

Можете да ги користите кога медитирате. На овој начин ќе ви ја пренесе својата мудрост, ќе ви предложи одговори или совети.


5 кристали кои секој треба да ги има:

Да се ​​сакате себеси
Розениот кварц е кристал на универзална љубов. Се верува дека ќе ви помогне во сите работи на љубовта, но најмногу во љубовта кон себе. Таа има убава љубовна, негувачка, мајчинска енергија што може да ве поттикне да се грижите за себе.

За убави и добри работи
Жолтите кристали можат да ве доведат до чакрата на сончевиот плексус, местото на вашата лична моќ. Тие ве потсетуваат на радост, светлина, живот и сите добри работи. Цитринот е неверојатна моќ и кристал на манифестација, за кој се верува дека помага да се привлече изобилство во животот. Сончевиот камен дава чувство на топлина, како кога ќе се вклучи топло светло.

За самодоверба
Окото на тигарот е неверојатен кристал за подигање на самодовербата, внесување храброст и давање сила за сите оние моменти кога треба да издржите.

Сталожување
Турмалинот е корисен за заземјување, за чувство на стабилност и чувство на сигурност.

Против вознемиреност и грижа
Ако имате вознемирени мисли и вашиот ум брза, тој верува дека работата со кристал како содалит може да помогне. Содалит ќе има енергетска резонанца со тоа прашање, па кога ќе го држите, ќе ви помогне да се вратите во рамнотежа.

Прегледи:
241
Објавено на:
22.01.2022