Категории

Моќни портрети од бездомници и тоа што сонувале да бидат

Фотографот Horia Manolache живее во Сан Франциско, кој е втор град на листата со најголема популација на бездомни луѓе.

Тој верува дека се погрешни сите стереотипи за бездомниците и дека општеството често има погрешна слика и мислење за нив. Така произлегол проектот The Prince and the Pauper  кој ги портретира во ново светло.

Секоја индивидуа во оваа сесија стои од левата страна во вообичаениот изглед, а од десната стои во облека соодветна на неговата работа од соништата, гледајќи кон подобра иднина.

Прегледи:
301
Категории:
Секојдневие
Објавено на:
16.07.2017