Категории

Моќта на љубовта ќе дојде до израз кога ќе сфатиме дека не можеме да ја купиме со пари, туку со тоа само можеме да ја изгубиме

Моќта на љубовта ќе дојде до израз кога ќе се вратиме на нашите корени, кога едноставно ќе се игнорира сето она што ни е кажано дека треба да правиме и како треба да се однесуваме и ќе почнеме да го правиме само она што ни го кажува срцето.
Моќта на љубовта ќе дојде до израз кога ќе сфатиме дека животот го добивме поради тоа што живееме, а не поради тоа што некого поднесуваме, трпеме нечии испади, слушаме нечија самопромоција или едноставно за плаќање на сметките.

Моќта на љубовта ќе дојде до израз кога ќе сфатиме дека во нас постои магнет кој ги привлекува или одбива луѓето, но има толку едноставна разлика помеѓу двата пола. Ако ги почитуваме, поддржуваме, охрабруваме, се радуваме и тагуваме со нив, тогаш ќе ги привлечеме. Моќта на љубовта ќе дојде до израз кога ќе престанеме да се плашиме од смртта, сфаќајќи дека смртта не доаѓа кога животот ќе замине, туку кога ќе ја изгубиме волјата да се бориме, да растеме и да одиме напред.

Моќта на љубовта ќе дојде до израз кога ќе забавиме и ќе почнеме да се грижиме само за важните работи во животот, кога ќе престанеме да се грижиме кој што има, кој е пред кого, кој кому што кажал и што ќе правиме и почнуваме да се грижиме за луѓето.за кои се грижиме и нашите заеднички односи. Моќта на љубовта ќе дојде до израз кога ќе сфатиме дека не можеме да ја купиме со пари, туку со тоа само можеме да ја изгубиме.

Моќта на љубовта ќе дојде до израз кога ќе ја разбудиме нашата внатрешна сила и ќе го направиме она од што отсекогаш се плашевме, во што отсекогаш се сомневавме и ќе сфатиме дека нашите граници се таму каде што се гледаме себеси и каде сме подготвени да одиме за да ги оствариме нашите соништа. вистина и остави трага во овој свет. Само кога ќе бидеме подготвени за тоа, ќе откриеме колку сме моќни и ќе сфатиме дека целата наша сила е всушност единствената сила на љубовта.