Категории

Моќта на шестото сетило: Како да откриете што вашата интуиција сака да ви пренесе

Имаме пет сетила за перцепција (вид, слух, мирис, допир, вкус). Сепак, постои и шесто сетило – она ​​што ние го нарекуваме интуиција или внатрешен глас. На пример, ненадејно и необјасниво чувство на несакање кон личноста што штотуку ја запознавте. Или чувството дека ја познавате цел живот.

Токму овие сензации отсекогаш биле нарекувани шесто сетило и се перципирани како одвоени од петте сетила и како нешто во чија вистина се сомнева. Затоа многумина од нас навистина не го разбираат концептот на интуиција и не знаат како ефективно да го користат. Затоа веруваме дека шестото сетило е многу ретко или дека е единствено за посебни луѓе.

Ако од детството ни беше кажано за инстинктивната природа на овие сензации, ќе ни беше полесно да се контролираме себеси и нашите моќи. Можевме повеќе да си веруваме и да бидеме во хармонија со светот околу нас. За жал, луѓето се принудени сами да ја научат и откријат оваа вештина.

Најважното нешто за вистината е дека таа никогаш не може целосно да се сокрие, иако луѓето секогаш се труделе внимателно да ја прикријат со разни приказни, легенди, митови…

Навикнати сме да не веруваме во шестото сетило и да се потпираме само на нашите пет физички сетила, бидејќи шестото сетило не е физичко. Тоа е само чувство и често само го отфрламе. Сметаме дека, бидејќи немаме материјални докази, тоа е незначително и не треба да се сфаќа сериозно. Но, грешиме. Обично, кога ќе слушнете некој да зборува за интуиција или интуитивни чувства, звучи како шестото сетило да работи само кога нешто лошо доаѓа и доаѓа, но ова е исто така погрешна претстава – можете да почувствувате и да предвидите добри работи и настани.

Размислете колку далеку би можеле да одите во животот и колку ситуации сте можеле да спречите само да го слушате вашиот внатрешен глас. Но, ние секогаш се сомневаме и анализираме премногу, бидејќи сме толку навикнати на тоа. Тие нè научија да не и веруваме на нашата интуиција и да ги следиме упатствата на другите, а не на нашето шесто сетило. Обидете се да го промените тоа. Работете на развивање на вашата интуиција и ќе видите како вашиот живот се менува на подобро.

Прегледи:
417
Објавено на:
16.02.2022