Категории

Моменти од крунисувањето на кралот Чарлс III

Крунисувањето на кралот Чарлс III во Лондон беше историски ден, беше одржана церемонија каква што немало во последните 70  години.

Кралот Чарлс III беше крунисан во Вестминстерската опатија, а веднаш по него крунисана беше и кралицата Камила.

Церемонијата беше одбележана со многу музика, а илјадници луѓе се собраа да присуствуваат на овој вечичествен настан.

Погледнете неколку од фотографиите коишто ќе бидат вмрежани во историјата:

Прегледи:
120
Објавено на:
10.05.2023