Мораш да научиш сам да го носиш теретот на својот животот

Некои тешкотии во животот не доаѓаат за да не скршат, туку за да ни покажат колку всушност не сме биле свесни за сопствената моќ. 

Колку повеќе се потпираш на другите, толку побрзо ќе паднеш. Храброста не е нешто што случајно доаѓа само од себе, храброста е нешто за кое треба да се одлуш самиот ти. Колку повеќе се убедуваш себеси дека си храбар, толку повеќе ја имаш и толку посилен стануваш.

Можеби ќе има такви кои ќе ти се понудат да ти помогнат на твојот пат, но мораш да знаеш дека не можеш да го изодиш сиот пат предавајќи го сопствениот терет на туѓите рамења, постојат мигови кога мораш да чекориш сам и колку да е тежок и неподнослив.

Некои тешкотии во животот не доаѓаат за да не скршат, туку за да ни покажат колку всушност не сме биле свесни за сопствената моќ. Таму некаде внатре во тебе спие нешто нескршливо, нешто кое има толку цврсти корени кои никоја олуја не може да ги откорне. Тоа се вика надеж.
Коментари

[fbcomments]