Категории

Мотивациони книги кои морате да ги прочитате доколку сакате да имате посреќен и поуспешен живот

Ова се едни од најдобри мотивациони книги за кои читателите тврдат дека им го промениле животот на многу начини.

„Моќта на позитивното мислење“
Авторот Нерман Винсент Пил бил остро нападнат од дузина теолози и психолози кога ја издал оваа книга за ерес, но читателите велат дека откако ја прочитале оваа книга, нивниот живот сосема се променил.

„Најголемиот трговец на светот“
Книгата на Ог Мандино ќе ве охрабри да почнете да го живеете животот со полна пареа, да бидете самоуверени во прогонувањето на вашите желби и амбиции.
Најдобрата мисла во книгата гласи: „Ќе го живеам овој ден како да ми е последен. Овој ден е се што имам и овие часови се сега моја вечност. Ќе го поздрават изгрејсонцето со солзи од радост како затвореник кој бил помилуван од смрт. Ќе ги подигнам рацете и ќе се заблагодарам за овој бесценет подарок од нов ден.“

„7 навики на високо ефективните луѓе“
Оваа книга е уште еден класик кој зборува за тоа како одредени навики можат да ја трансформираат парадигмата на просечната индивидуа и да направат неговиот живот да биде вреден за живеење.

„Алхемичарот“
Најпродаваната книга на сите времиња од Пауло Коелјо кој ја стекна својата енормна популарност благодарение на оваа книга.