Чек дис аут
Search

Мотивациони пораки кои ќе ве променат

Секому се случува да има лош ден, кога ништо не оди според планот. Кога ќе почнат да преовладуваат тажни мисли, длабоко воздивнете и прочитајте ги неколку пати овие пораки кои ќе ви помогнат да ја повратите верата во себе и во животот.

„Секогаш сѐ изгледа невозможно сѐ додека не го направите“ – Нелсон Мендела

„Не морате да бидете одлични за да започнете, но морате да почнете за да станете одлични“ – Зиг Зиглар

„Дури и ако паднете на лице и понатаму продолжете напред“ – Виктор Киам

„Добро направеното е многу подобро од добро реченото“ – Бенџамин Френклин

„Секогаш е прерано за да се откажеш“ – Норман Винсент Пил

„Одете само напред и започнете веднаш. Иднината никому не е ветена“ – Вејн Дјер

„Ќе ги пронајдете границите само кога ќе ги преминете“ – Херберт Сајмон

„Не гледајте на часовникот. Само правете го она што и тој го прави – продолжете да работите“ – Сем Левенсон

„Чекор по чекор и работата е завршена“ – Чарлс Атлас

„Повторно и повторно доживував неуспех, токму и поради тоа успеав“ – Мајкл Џордан

„Тајната на напредокот се крие во тоа да почнете“ – Марк Твен

„Доколку сонувате за тоа, можете и да го направите“ – Волт Дизни

„Подобро да се обидам во нешто и да доживеам пораз отколку да не правам ништо и да успеам во тоа“ – Роберт Шулер

„Вашата сопствена одлука да успеете е поважна од било чија друга“ – Абрахам Линколн

„Она што ќе го направите денес, може да ги подобри сите наредни денови“ – Ралф Марстон

„Секогаш има место на врвот“ – Даниел Вебстер
Коментари

[fbcomments]