Можеби не сте знаеле: Овие љубовни филмови се базирани на вистински приказни! (ВИДЕО)

Дали сте гледале некој од нив?

Dirty dancing, 1987

Филмот Dirty dancing настанал по вистинска приказна и тоа по онаа на сценаристката Елеанор Бергштајн, која едно лето отишла со своите родители на одмор и од згодниот учител научила сѐ во врска со тајните на танцот.

Bonnie and Clyde, 1967

The Danish girl, 2015

The Edge of love, 2008

The Notebook, 2004

Manolete, 2008
Коментари

[fbcomments]