Категории

Можеби не знаеме што носи новиот ден, но можеме да веруваме дека сè ќе биде добро

Секое утро е приказна за себе, треба да станете и да тргнете напред. Но, кога ќе погледнете наназад за што се работи, кога ќе ги соберете поразите низ кои сте поминале, се прашувате како. Можеби не знаеме што носи новиот ден, но можеме да веруваме дека сè ќе биде добро. И тогаш навистина ќе биде. И не оди по логиката на овој свет. Смиреност – на оние кои се обидуваат да провоцираат. Со насмевка – на оние кои се намуртени. Со еден убав збор – до оние кои едноставно имаат нешто лошо да кажат.

Секое утро е приказна за себе. Немате стотици работи што би сакале да ги имате, но,вие имате живот. И не знаеш колку има што би дале се да се на твое место и за момент го имаат тоа што ти го имаш. Останете исправени! Секогаш. Ништо не ве прави толку убав како вашата вера што дури и погрешните линии можат да се напишат правилно. Можеби денес нема повторно да добиете се што сте сакале, но имате можност да го живеете животот онака како што сакате и заслужувате. Изберете живот со полни бели дробови.

Прегледи:
74
Објавено на:
20.11.2021