Категории

Можеш да го живееш животот кој го посакуваш – Треба само да бидеш храбар да посегнеш по него

Можеш да го живееш животот кој толку го посакуваш и кој ти бил наменет од самиот почеток, доволно е дамо да бидеш храбар да посегнеш по него

Треба да знаеш дека сè што е приселно, не вреди за твоето време. Ова важи за врските, изборот на животен стил или што било што во кое си убеден дека „треба да биде направено“ за да добиеш некаква валидација. Знај дека добриот живот е нешто што треба да се доживее, а не да се заработува. Знај дека сите убави работи доаѓаат кога ќе се опуштиш и ќе им дозволиш самите да те пронајдат. Дозволи му на твојот ум да биде слободен, и направи го едно пријатно место за себе.

Од тебе зависи тоа дали ќе си донесеш радост во својот живот. Музиката, филмовите, храната, околината, луѓето, работата, семејството – се зависи од тоа. Ова може да бара расчистување на патот со пуштање на она што непотребно го држиш. Промени го кај себеси она кое што сакаш да го промениш, никогаш не се задоволувај со нешто што не ти се доапаѓа. Можеш да го живееш животот кој толку го посакуваш и кој ти бил наменет од самиот почеток, доволно е дамо да бидеш храбар да посегнеш по него.

 

Прегледи:
138
Објавено на:
19.04.2021