Категории

Можеш да имаш се во животот – Само ако цврсто веруваш дека чудата постојат

Сакам место каде животот започнува секој ден, а не место каде секое утро се враќам на грижите и проблемите од минатиот ден, а не место каде лошите спомени се толку тешки што се држат за сите соништа што ги имам. Сакам место каде животот започнува секогаш кога ќе се разбудам и каде вчера е исто како една избришана линија каде што нема ништо друго освен сознанието дека некогаш било. Сакам такво место каде што нема да мора да се враќам назад во времето.

Сакам место каде животот започнува секогаш кога ќе одлучиш, место каде што не треба да бараш дозвола од некој друг за да живееш како што сакаш, место каде што можеш да бидеш искрен и отворен, место каде што можеш биди тоа што си. Сакам место каде што животот започнува со верба во себе и во твоите потенцијали, а не со сомневање во нив, место каде што секој ќе биде третиран со почит и каде што човекот не е стока што се продава за различни цели.


Сакам место каде животот започнува со соништа, а не со стравови, место каде што животот не е само борба за опстанок, туку и чувство дека можеш да дадеш нешто убаво од себе, да оставиш нешто вредно, место каде што можеш да промениш нешто. Сакам место каде животот започнува со прифаќање на сите такви какви што се и каде што не мора да ставаш маска на твоето лице за да бидеш прифатен, не мора да се преправаш дека си нешто што не си, но можеш да бидеш автентична верзија на себе.

Сакам место каде животот започнува од нула секој ден, каде што не треба да се грижите за вчерашните неуспеси и порази и да изградите сегашност полна со несигурност и нестабилност на нив. Такво место постои само ако сте подготвени да работите на себе секој ден, не за да се прилагодите на светот туку на она што е вредно длабоко во себе. Такво место е достижно само кога ќе се промениме и ќе станеме луѓе со визија, надеж и верба во подобра иднина.

Прегледи:
179
Објавено на:
06.05.2022